top of page

De helende werking van Acupunctuur en Hydrotherapie

Het beste uit 2 werelden: de ontstekingsremmende werking van acupunctuur en de spier opbouwende werking van hydrotherapie. Samen vormen ze een geweldig team voor honden die wat spieren hebben verloren tijdens een ontsteking/spierknoop.


"Die ontsteking gaan we nog een keer aanprikken!"

ACUPUNCTUUR: Komt vanuit de Chinese geneeskunde waarbij er met steriele naalden in het lichaam word geprikt.


Wat gebeurt er tijdens acupunctuur ?


Doorheen het lichaam van de hond lopen verschillende energetische banen. Als 1 van deze banen wordt onderbroken spreken we van een ontsteking. Doordat er minder energie doorheen deze baan kan lopen gaat dit leiden tot een "blokkade" en zal de beweging van dat lidmaat worden beperkt.De acupuncturist gaat deze ontsteking nog eens aanprikken zodat het lichaam hierop zal reageren. Er wordt niet rechtstreeks op het pijnpunt geprikt maar ernaast waar er belangrijke zenuw- en bloedbanen lopen. Deze geven aan het lichaam een signaal door dat er een probleem is in deze buurt en men de energetische baan terug moet vrijmaken.


"Ik heb verlamde honden terug zien stappen!"

Voor welke pathologieën kan acupunctuur gebruikt worden ?


-Artrose/Artritis

-Hernia's

-Verschotten

-Verlamming

-Gewrichtsproblemen
Hydrotherapie en Acupunctuur ?


Samen de perfecte combinatie! Acupunctuur zal de ontsteking of spierblokkade losmaken en hydrotherapie de spieren weer opbouwen. Het versterken van de spieren rondom de gewrichten en gevoelige plaatsen voorkomt een terugval van de ontsteking en andere nadelen zoals artrose op latere leeftijd.


In samenwerking met : Dierenarts Jolanda Krosse

128 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page