top of page

Een kniebrace als alternatieve oplossing voor mijn hond

Een kruisbandscheur is 1 van de meest voorkomende letsels bij honden. Er bestaan ook al talloze operatietechnieken om dit op te lossen. Maar is dit ook steeds de beste oplossing ? In dit artikel bespreek ik hoe een kniebrace is opgebouwd en hoe het jouw hond zou kunnen helpen.

Niet elke operatie is 100% succesvol

Het is algemeen geweten dat een operatie steeds risico's inhoud. Bij de ene hond al meer als bij de andere. Ook de revalidatie achteraf is bij sommige ingrepen niet min. Gelukkig zijn er bij kruisbandscheuren al verschillende opties en weten ze ook wanneer het geen nut meer heeft om deze operatie te ondergaan. Maar wat is dan nog wel een oplossing ?
Een kniebrace neemt de functie van de kruisband over


Bij een volledig gescheurde kruisband zal het bovenbeen ten opzichte van het onderbeen kunnen verplaatsen. Dit gaat op lange duur voor artrose en ontstekingen zorgen. Een kniebrace gaat deze beweging in de knie voorkomen en het gewricht ook ontlasten. Het neemt dan weliswaar de functie van een kruisband over. Een gedeeltelijk gescheurde kruisband kan met ondersteuning van een kniebrace ook natuurlijk terug aan elkaar groeien.


Een gedeeltelijk gescheurde kruisband kan natuurlijk genezen

Een kniebrace een optie voor jouw hond ?


  • Te oud om een operatie te ondergaan

  • Kan niet onder narcose worden gebracht

  • Al een operatie ondergaan maar geen succes

  • De revalidatie achteraf is te zwaar

  • Bijkomende aandoeningenWil je meer te weten komen over onze kniebracen ? Kijk dan op onze website, boek een adviesgesprek online of stuur een mail!


176 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page