top of page

"Y"es! Het perfecte harnas!

Het is een opwaartse trend in de hondenwereld. De zogenaamde "K9 harnassen"waarbij er aan de voorzijde een brede band over de schouders van de hond loopt en 1 onder de borstkas. Deze zijn spijtig genoeg niet ideaal voor jouw viervoeter en kunnen onbewust veel schade aanrichten en wel hierom:


"Beeld je eens in dat er over je eigen schouders een riem hangt "

Hetzelfde gevoel geld bij jouw viervoeter. Doordat deze riem over de schouders en de borstkas komt te liggen belemmerd dit de beweging van de voorpoten. Het strekken van de voorpoten zal niet meer volledig kunnen gebeuren waardoor je hond moet compenseren op de andere spiergroepen met overbelasting tot gevolg. We zien deze harnassen ook vaak bij honden met een rolwagen en tijdens hydrotherapie sessies. Wees er dus van bewust dat deze niet geschikt zijn en je best informatie vraagt aan de persoon in kwestie waarom deze worden gebruikt.Welk harnas is wel geschikt ?


Er zijn meerdere merken op de markt die een goed passend harnas aanbieden uit verschillende prijsklassen. Het belangrijkste aspect van dit harnas is de Y vorm vooraan op de borstkas. Bijvoorbeeld de harnassen van ruffwear of Hurtta.


De Y vorm ?

  • Het middelpunt van de Y vorm moet net op het sternum/borstbeen vallen

  • Tijdens het wandelen mag het harnas niet naar boven of onder verplaatsen

  • De voorpoten worden niet beperkt in hun beweging

  • De schouderbladen kunnen vrij bewegenBij Bremersbos wordt er steeds gebruik gemaakt van Y-vormige harnassen. Eenderzijds voor de hydrotherapie maar ook voor de op maat gemaakte rolwagens. Het comfort en functionaliteit staat steeds voorop! Meer info vind je op onze site: www.bremersbos.be


142 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page