top of page

Een Elleboogbrace voor mijn hond ?

Bijgewerkt op: 14 jul. 2021

1 van de meest voorkomende elleboog aandoeningen is elleboogdysplasie. Dit kan zich uiten op 3 verschillende plaatsen: LPC, LPA of OCD. Een elleboogbrace ondersteun het gewricht zodat jouw hond terug zonder zorgen en pijn kan bewegen. Volg ook onze 3 tips om je hond te helpen!

Rusten is geen rehabilitatie!

Hoe is een elleboogbrace opgebouwd ?


Deze brace bestaat uit 2 harde schelpen die op maat van jouw hond zijn gemaakt. Door het nemen van een gips passen de schelpen perfect en steunen zij net boven en onder het gewricht. Hiertussen wordt aan weerszijde een scharnier geplaatst zodat je hond zijn poot nog kan plooien en strekken. Dit scharnier vangt eveneens ook de druk op tussen het gewricht tijdens het bewegen.Waarom/Wanneer gebruik je een

brace ?


  • Tijdens lange wandelingen

  • Bij artrose/artritis

  • Na een operatie

  • Als alternatieve oplossing

  • Bij onstabiele ondergronden (bv. strand, kiezels,..)

  • Minder pijnstillers nodig

  • Bij overstrekking van het gewricht

  • Bij OCD, LPA of LPC

  • ...3 tips om je hond te helpen!


Door op deze 3 punten te letten kan je overbelasting van het ellebooggewricht verminderen.


Het niet laten afspringen van hoogtes:


Als jouw hond van een bepaalde hoogte afspringt ( uit een auto, uit bed of zetel) dan zullen de 2 voorste poten al het gewicht moeten opvangen wat erg belastend is. Het niet laten afspringen of het plaatsen van een loopbrug is een goede oplossing hiervoor.


Het niet of aangepast apporteren van speeltjes of stokken:


Het aanlopen naar een voorwerp om dan bruusk tot stilstand te komen is zeer belastend op de ellebogen alsook op de schouder en nekspieren. Je kan nog wel eens een speeltje gooien maar dan niet te ver, niet hoger dan heuphoogte en niet repetitief. Als alternatief kan je zoek en vind spelletjes doen met een speeltje of snoepjes.


Geen foutief harnas dat de beweging van de schouders beperkt (bv. K9 harnassen):


Er zijn veel verschillende harnassen op de markt maar sommige zijn niet aangepast aan de beweging van onze viervoeter. Hierbij komt een deel van het harnas over de bovenkant van de schouders waardoor de beweging van de voorpoot wordt beperkt. Je hond moet dan zijn gang patroon aanpassen en kan zo de ellebogen overbelasten. Een goed harnas heeft vooraan een Y-vorm zoals de harnassen van bijvoorbeeld ruffwear en hurtta.


Meer info over een elleboogbrace voor jouw hond ? https://www.bremersbos.be/brace1.164 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Découvrez notre équipe passionnée et professionnelle dédiés à l'éducation à l'environnement et à la création d'espaces naturels.Nous offrons des services de qualité et des conseils d'experts en « rewilding » pour créer des espaces naturels dédiés à la biodiversité.Profitez également de nos animations pour tous, petits et grands, pour sensibiliser à la nature et à l'environnement.Contactez-nous pour en savoir plus sur nos services !

https://www.beewildnature.fr/

Like
bottom of page